Topp tre – böcker

harrypotterDet är aldrig lätt att lista de böcker som jag tycker allra mest om, men jag ska i alla fall göra ett försök. Jag är medveten om att uppgiften är svår för vem som helst, och att det samtidigt inte behöver betyda att ni håller med, så är det med alla där vi alla har våra egna smaker och tankar om böcker. Dessutom kan det ju förändra sig över tid. Här kommer de tre böcker som jag just nu tycker allra bäst om.

– Harry Potter
Det här är visserligen en lång bokserie, men den kan ändå rymmas under en och samma rubrik för sammantaget är det en och samma bok. Jag älskar Harrys underbara värld, och det är så långt ifrån en barnbok som man kan komma. Det handlar om livet och uppväxten och om kärlek och om sorg. Allt finns i böckerna och att det samtidigt utspelar sig på en trollkarlsskola gör inte mig någonting alls.

– Twilight
Kalla mig löjlig, men böckerna är så mycket bättre än vad filmerna är. Faktum är att det inte finns speciellt mycket rättvisa att hämta ur filmerna. I böckerna finns de där djupare nyanserna som är svåra att se på filmen, och eftersom man kan de nyanserna om man läst böckerna så blir samtidigt filmerna bättre.

– 1984
George Orwells framtidsdystopiska bok är en riktig klassiker som berättar om människornas liv i ett ständigt övervakat samhälle. Det är en bok som på många sätt har varit betydande i mitt liv, då det som beskrivs i boken allt mer går att hitta i det samhälle som vi lever i idag, och det skrämmer mig lite. Förhoppningsvis låter vi det inte gå så långt, men trenden är minst sagt oroväckande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *