Scrapbooking

scrapbookScrapbooking är ett av de roligaste sätten att vara kreativ på, samtidigt som man faktiskt skapar något åt en som är personligt. Det är så mycket mer än enbart ett glorifierat fotoalbum, det är i scrapbookingen som man skapar minnena. Det är där som du kombinerar dina bilder med olika saker som ligger en nära till hjärtat, samtidigt som du ges möjligheten att designa, forma, färga, klippa och egentligen vad som helst för att det ska bli så unik som möjligt.

Resultatet blir alltså ett minne som inte påminner om något annat, ett minne som du själv har skapat och en historia som du själv ansvarar för. Och det behöver inte heller följa gängse fotoalbumsnorm där man försöker få in så mycket foton som möjligt, utan scrapbooking kan med fördel också handla om enskilda händelser eller kortare perioder, som till exempel ett bröllop eller kanske en förlossning. Det handlar alltså om att i stora drag ge mer värde och känsla till det som tidigare varit fotoalbumet.

Hur kommer det sig då att scrapbooking har blivit så populärt som det har blivit? Jo, för att tanken på fotoalbum alltid har varit viktiga för oss, och även om det mesta faktiskt finns digitalt idag så är vi ändå inte helt övertygade om säkerheten i det. En bok med bilder är helt enkelt mer pålitlig än vad ett minne på datorn är. Men anledningen till att scarpbooking växer har också att göra med att vi vill ha ut mer av våra minnen än enbart foton. Det går att klistra in exempelvis biljetter, spruta på med någon parfym eller varför inte ett plagg? Allt är möjligt i scrapbookingens underbara värld, och det är ett av de allra bästa sätten för dig att skapa härliga och fina minnen som kommer hålla i många år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.