Husdjur är livet!

shettiDet är inte enbart böckerna som jag älskar, det handlar också om mina husdjur. Jag har en hund och en katt och det är de bästa av vänner, mycket på grund av att jag har uppfostrat dem på det sättet. Det finns de som säger att husdjur enbart är komplement till att ha barn, men att ha husdjur är något helt annat, speciellt mellan arterna. Barn växer till människor, som är sina egna, husdjur är istället djur som är beroende av dig på mer eller mindre sätt för att leva och njuta av livet. Och visar du dem det så kommer du ha en tillgiven vän för resten av deras liv.

Det finaste med husdjur är att de har en känsla för när du behöver tröst. Tack vare att du ger dem av din tid och kärlek kommer de att betala tillbaka det flera gånger om, och när de ser och känner att du mår dåligt eller är ledsen så kommer de att finnas där vid din sida och vara det stödet som faktiskt är precis det som du behöver för att må lite, lite bättre och ta dig ur en ond och jobbig spiral.

Min hund och min katt har oräkneliga gånger räddat min mentala hälsa. Tack vare att de inte lämnar, utan snarare visar sin närvaro under tiden du är nere, visar på att det finns vackra och fina saker i världen som bryr sig. Att djur inte är känslodjur är en förbannad lögn, för de är så fantastiska på att upptäcka minsta förändring i humöret, framför allt hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.