Fenomenet babyshower

Det är väl ett faktum att vi svenskar allt mer börjar anpassa oss efter det som är den rådande traditionen i först och främst USA. Det är ju bara att titta på hur många traditioner det är som vi har tagit till oss av. Ofta handlar det om väldigt kommersiella helger, där vi kanske framför allt kan ta Halloween och Alla Hjärtans Dag som de främsta exemplen. Det är väl roligt att vi har fler saker att fira varje år, men det är samtidigt tråkigt att det har blivit så stort fokus på att konsumera varor under dessa helger, när det i grund och botten egentligen handlar om något helt annat.

Det finns också traditioner som vi har börjat ta till oss som inte är tidsbundna på samma sätt. Ta bara en titt på den här videon så kommer ni att förstå vad det är jag pratar om.

En babyshower är något som verkligen har exploderat i Sverige, och det hör snarare till vanligheterna att man numera gör det, än att man avstår. Det handlar helt enkelt om att den gravida mamman, och det kommande barnet, uppvaktas på olika sätt. Det är vänner, bekanta och familj som ordnar med festen och det förväntas att det ska ha med sig presenter till både mamman och barnet. Det som också är väldigt vanligt att ordna i dessa sammanhang är en tårta, men inte riktigt vilken tårta som helst utan en blöjtårta. En blöjtårta betyder kort och gått att man binder ihop massa olika blöjor och ställer ovanpå varandra, för att skapa något som kan liknas vid en bröllopstårta. Babyshowers är något jag gillar, och därför har jag fått göra några sådana tårtor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.