Det måste göras helt enkelt

I den här bloggen skriver jag mest om sådant som jag tycker är roligt, men nu tänkte jag faktiskt skriva om ett ämne som enligt mig är ganska tråkigt. Det handlar om en sak som jag har skjutit på ett tag nu, just för att det är något som jag tycker är tråkigt men kanske framförallt för att jag tycker att det är svårt. Det handlar om fönsterbyte. Mina nuvarande fönster har sett sina bästa dagar och de påverkar definitivt mina uppvärmningskostnader. Mycket av värmen försvinner ut genom fönstren på vintern och det är ju varken bra för min ekonomi eller för miljön.

Jag skulle alltså tjäna mycket på att sätta in nya fönster som håller värmen inne. De isolerar också bättre mot ljud utifrån, och de höjer värdet på huset en hel del. Men det är en stor investering och jag tycker att det är jobbigt att ta stora beslut som handlar om mycket pengar. Speciellt när jag är dåligt insatt i ämnet. Man måste ju trots allt veta lite själv då alla tillverkare och återförsäljare förstås talar sig varma om sina egna produkter och varför just de är bättre än konkurrenternas. Det bästa är att höra personliga erfarenheter från någon som är oberoende, som till exempel tidigare kunder. De kan ärligt berätta om bemötande, produkter, service och om de är nöjda eller inte.

Nordiska Fönster verkar bra
Jag har börjat titta runt lite och märkt att Nordiska Fönster (https://www.nordiskafonster.se) verkar ha ett bra rykte. Det är många som har något gott att säga om dem och deras produkter. PVC-fönster verkar väldigt bra enligt vad jag har läst hittills, och Nordiska Fönster har PVC-fönster med klass A på både energi och karm. Här kan man se en liten filmsnutt om sådana.

Det krävs förstås lite mer efterforskningar innan jag bestämmer mig för något men det här känns som en ganska bra början i alla fall. Om någon som läser det här har erfarenheter av fönsterbyte eller PVC-fönster eller andra bra fönster så får ni gärna dela med er av dem. Jag behöver all hjälp jag kan få så att jag kan göra ett påläst beslut när det väl blir dags att bestämma sig.

Nu tror jag i och för sig att de flesta nya fönster är hyfsat bra, och alla är nog bättre än mina gamla i alla fall. Men det känns fortfarande viktigt för mig att ta det här på allvar så att jag får bra och prisvärda fönster som håller länge och sänker mina uppvärmningskostnader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *