Böcker är torra

Det finns en del smärre nackdelar med att bo i ett hem omgiven av böcker. Observera dock – SMÄRRE nackdelar! På det stora hela är det givetvis en gåva att vara omgiven av mängder med böcker, så att man alltid har någonting att läsa, alldeles oavsett vilket humör man är på. Kanske känner jag för att läsa om korstågen, och då kan jag ta fram Amin Maaloufs intressanta ”Korstågen enligt araberna”. Eller så känner jag för lite lättsam humor, och kan ta fram någon av Terry Pratchetts böcker. Eller vad som helst! Jag har en rätt bred smak vad gäller böcker, så det finns verkligen någonting för varje tillfälle att välja mellan här. Ibland händer det att besökare frågar om jag verkligen läst alla mina böcker och då svarar jag att, nej, det har jag inte. Det är lite det som är poängen; det skall alltid finnas många olästa böcker att välja mellan!

Dålig luft
Men så var det det där med nackdelar. En sak är att böcker är torra. Inte då att läsa, utan själva materialet, papper. Det kan göra – känner jag i alla fall, att luften blir lite torr och dammig, någonting som märks speciellt nu under vintern, vilket inte är helt behagligt. Ett sätt att motverka det hela på är med en luftfuktare, som helt enkelt gör luften lite fuktigare och behagligare att andas. En luftfuktare kostar inte speciellt mycket och är någonting som verkligen kan rekommenderas åt den som lider av torr luft.

Men en annan sak är att det känns som det blir lite extra viktigt att dammsuga regelbundet, för att hålla dammet på avstånd. Nu ska jag säga att jag, faktiskt, till för bara någon månad sedan inte hade någon dammsugare, utan förlitade mig på kvast och skyffel. Jag ska väl då erkänna att det fungerade sådär, men nu har jag skaffat en ordentlig dammsugare i stället och ja, det gör stor skillnad. Med kvast & skyffel är det stört omöjligt att få upp allt damm, vilket påverkar luftkvalitén. Med min nya dammsugare märkte jag skillnad i princip omedelbart.

Detta om detta för denna gång – en liten nackdel med böcker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *